Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vanessa Anne Hudgens

2008.01.04

 

Vanessa Anne Hudgens

 

Greg és Gina Hudgens első szem gyermekeként született 1988. december. 14.-én Salinasban, Kaliforniában. Vérében filippino, kínai, latin, indián amerikai és ír vér is csörgedezik. Karrierjét egy zenei színházban kezdte, ekkor mindössze 8 éves volt. Szerepeket játszott az Evita, Körhinta, Óz a nagy varázsló, A király és én, Hamupipőke darabokban is. Vanessa nagyon szeretett ebbe a zene színházba járni. Egy ügynökkel egy szerződést is aláírt, emiatt a Hudgens család előbb San Diego-ba majd Los Angeles-be költözött. Végül 2003-ban Vanessa megkapta első film szerepét a Tizenhárom c. filmben, melyben Noelt alakította, itt Nikki Reed és Evan Rechal Wood oldalán játszott.

Az első nagyobb szerepe azonban a Thunderbirds-ben [Viharmadarakban] kapta meg, ami egy nyári kalandfilm. Vendégszereplő volt a Quintuplets-ben, és a The Brothers Garcia-ban, valamint megkapta Corrie szerepét a The Suite Life of Zack & Cody-ban.

Aztán 2006-ban megkapta Gabriella Montez szerepét a High School Musical-ben [Szerelmes hangjegyek], és ez nagy kihívás volt számára mivel egyszerre kellett színészkednie, énekelnie, és táncolnia. A film meghozta számára az átütő sikert. Amerikában egycsapásra híres lett, de nem csak ott... A Szerelmes hangjegyek a Disney legnagyobb filmjei közé tartozik, egyesek csak modern Grease-nek nevezik. A film 2006. január 20-án debütált, és 8 millióan nézték meg akkor. A hozzá készült CD is nagy siker volt, a Billboard chats-on az első volt nem sokkal a kiadás után. A DVD-t 2006. május 23-án adták ki, és már az első nap 400.000 darabot adtak el belőle! A Szerelmes hangjegyek hatalmas jelenség lett, és a hat főszereplőjének is elindította a karrirerjét, és a filmet a világ számos pontján bemutatták. Emmy-díjat nyert, és a MTV Teen Choice Awardson két díjat is kaptak, a szereposztásért, és Vanessa és Zac játékáért. Zac Efron és Vanessa között komolyabb kapcsolat van. Képek készültek róla, hogy, hogyan nyaral együtt a két színész. Eleinte nagyon kerülték egy mást, csak lassan jött létre a szerelem. Várjuk meg mi lez a jővőben...

A Szerelmes hangjegyek c. film miatt elég sikeres lett, és a CD-jéért is megrohamozták a kiadók, és végül a Hollywood Records-szal írta alá a szerződést. Vanessa CD-je nem egystílusú, hanem van benne, pop, rock, elektronikus beütés, és R&B is, szóval eléggé változatos a hallgatók számára. 2006. szeptember 26-án kiadták első szólóalbumát a V-t,az első szám az albumról a Come Back To Me volt, és imádták a rajongók, és a TRL-en a 3. helyen volt már az első hétben!

Nincs semmi kétség afelől hogy amibe Miss Hudgens belefog az óriási siker lesz. Most arra várunk, hogy mikor fog feltörni a nagy csillagok közé... Nagy filmsztár szeretne lenni, a tehetsége meg van hozzá a többi a jövőn múlik...

Vanessa botránya miatt felvetődött, hogy nem szerepelhet a HSm3-ban, de végül ez az ügy elsimult.

 

Filmes karrier :

 

 

A mappában található képek előnézete High School Musical

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.